be positive!

Assalamualaikum..

(source: Be Productive Muslims Facebook)

Alhamdulillah, sudah seminggu sem baru dibuka dan berjaya dilalui..Masa hujung minggu macam inilah barulah dapat rehat-rehat minda sikit dan update blog..

Menempuh sem baru ini memang takut dengan banyak requirement yg perlu dipenuhi, dengan mencari patient yang sanggup datang bila-bila masa sahaja diperlukan. Yup, memang stress apabila kadang-kadang apa yang dirancang tak dapat dilaksanakan dengan sepenuhnya, atau boleh dikatakan stress dah  macam kawan baik kita.

Bila disebut tentang stress bukan sahaja dalam akademik boleh membuat kita rasa stress, kadang-kadang apabila hubungan kita dengan orang keliling yang semakin dingin, orang lain yang salah erti dengan tindakan kita, tak dapat makan makanan yg kita suka juga boleh buat kita stress bukan? Memang banyak benda yang boleh buat kita stress sebenarnya.

Orang cakap untuk elak stress melampau kita kena sentiasa positif, Tapi yang nak sentiasa positif tu bukannya senang, stress jugak dibuatnya nak kena positif 24 jam..hehe

Saya suka tengok “qoutes” yang boleh bagi kata-kata semangat dan ini jugak boleh buatkan saya postif serba sedikit..:p

Why be negative when you can be positive

Think happy thoughts

islamic-quotes:</p>
<p>He will answer<br />

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s